Zavetišče Horjul, Polona Samec s.p. Zavetišče HorjulZavetišče HorjulZavetišče Horjul
Zavetišče HorjulAnimal shelter HorjulZavetišče Horjul na FacebookuPodatki Zavetišča Horjul
NAŠI PRIJATELJI OB POSVOJITVI IŠČEJO NOV DOM BREZ VAS NE GRE SPET DOMA PREOBRAZBE NE PREZRITE KOLUMNA
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul - Horjulčki so zakon
Zavetišče Horjul svetuje sterilizacijo in kastracijo živali

SMS donacije za Zavetišče Horjul
Posvojite žival na daljavo v Zavetišču Horjul

 
Psi v Zavetišču Horjul

RenčkoRenčko
datum sprejema: 26. 1. 2015
mesto najdbe: Krtina/Domžale
starost ob sprejemu: 10 let
spol: Moški
veterinarska oskrba: Kastriran, cepljen, čipiran
posebnosti: Glej spodaj
status: Umrl 28. 9. 2018.
opombe: Povožen
Več informacij - mojpes.net Posvojitveni vprašalnik (.doc)

 
nazaj

Posvoji me na daljavo

Posvojitelji na daljavo: Bojc | Barbara | ksenija | Tejcha | bella, neža in maruša | Rebeka Šerbel  
line

28. 9. 2018:

1341 dni. Prvo noč sva preživela skupaj. Sprejet povožen, v šoku, podhlajen. V kritičnem stanju. Nič kaj dosti ne pove tak opis. Sediš zraven psa, ki je na pol pri zavesti, spremljaš njegove življenjske funkcije, paziš, da grelna funcionira in da ga ne boli preveč. Razmišljaš, kaj bo jutri, če preživi noč. Poskušaš potolažit in pomirit, ko je to potrebno.
Preživel je noč. Zelo počasi je prihajal k sebi in prav tako kot fizična moč se je vračala tudi njegova življenjska energija. Najbrž bi ga mnogi videli kot sitnega majhnega psa; jaz sem videla bitje s karakterjem. Za vikat.
Neštetokrat v teh 1341 skupnih dneh sem se spraševala dvoje: zakaj ravno meni življenje prinese na pot tiste, ki so mi neizmerno ljubi, pa že takoj vem, da ne bodo dolgo z mano? In česa se moram naučiti od psa, ki se ne boji prav ničesar in nikogar in vztraja pri svojem?
Zdaj, ko ga ni več... vem, da sem neštetokrat prav zaradi njega pomislila, da bi morala odpret svoj FB zid. Morala bi biti tako svobodna v svoji glavi kot je bil on. Tako je, tako bo in nič drugače, dokler bom živ. To je bilo njegovo življenjsko vodilo. Čemu skrivat to?
Moj mali veliki, žal mi je samo zato, ker sem v zadnjih tednih tvojega življenja popustila pod pritiski in širni (ne dobro misleči) množici razlagala, kakšen si. Brez potrebe, lekcija sprejeta.

Polona

Renčko
[video na youtube - klik]

line

4. 9. 2018:

Posebnosti: Renčko je star gospod, katerega preteklost je delno znana. Že vse življenje je Renčko in nam na kraj pameti ne pade prevzgoja tako starega psa s takšnim karakterjem, kot ga ima on. Pri nas je že toliko časa, da lahko opišemo njegove lastnosti do potankosti, pa bomo izpostavili le nekaj najbolj očitnih. Trpi za demenco in inkontinenco, daljšega gibanja ne zmore. Karakterno je močan kuža s svojo trdno voljo, v njegov osebni prostor se brez privoljenja ne sme posegati. Drugih živali ne mara, do tujih ljudi je indiferenten, dokler se ne vtaknejo vanj. Tudi z nami je podobno; sicer nas ima rad, kolikor zmore, ampak to še ne pomeni, da mu lahko brez težav krajšamo kremplje, pregledamo zobovje, dvignemo v naročje ipd. Glede na ves hrup, ki ga je njegovo dolgotrajno bivanje pri nas sprožilo, bi radi dodali še to, da smo mnenja, da je potrebno kdaj pa kdaj svoje silno znanje zadržati zase in psa spoštovati takšnega, kot je.

RenčkoRenčko

line

13. 4. 2015:

Video:
Renčko šiba
Naš vodilni godrnjavec Renčko

RenčkoRenčko

line

Ob sprejemu:
Povožen, Krtina/Domžale, star 10 let, lastnika čaka v Zavetišču Horjul (051 30 44 35).

Renčko

  nazaj

 

domov naši prijatelji ob posvojitvi iščejo nov dom brez vas ne gre spet doma preobrazbe ne prezrite kolumna kontakt na vrh

Zavetišče Horjul © 2006-2017 ilustracije: Vixi podpora: mojpes.net